Τι θελει να επιβαλει η Αγκυρα στη Θράκη…

0
196

Ποινή “Χάδι” στον εκδότη και αρχισυντάκτη της “Milliyet” με είκοσι (20) μήνες φυλακή.

Τι προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία διαχρονικά για τους Μουφτήδες και το “Θρησκευτικό Ζήτημα” στη Θράκη με τους εδώ …εντολολήπτες της.

Τον εκδότη και τον διευθυντή της εφημερίδας της Ξάνθης “Μιλλέτ” Τζενγκίζ Ομέρ και τον αρχισυντάκτη και αρθρογράφο της, Φεϊζουλλάχ Χασανκεχαγιά και, όπως και της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας με το τίτλο “www.milletgazetesi.gr” καταδίκασε τον καθ’ ένα με εικοσάμηνη φυλάκιση του Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης.

Το ποινικό δικαστήριο που για την υπόθεση αυτή συνήρθε σε Πρώτο Βαθμό, έκρινε ενόχους τους παραπάνω, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, και την προσβολή της τιμής και της υπόληψης, με την διάδοση αβάσιμων και υβριστικών χαρακτηρισμών, κατά των Μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης κ.κ. Χαφούζ Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, αντίστοιχα.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Μιλλέτ” σε άρθρο του, είχε αποκαλέσει τους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, με τις προσβλητικές φράσεις, “απατεώνες”, “ψεύτες”, “αδιάντροποι”, “ψόφιοι”, “αναίσθητοι μαριονέτες”, “παράνομοι προδότες Μουφτήδες”, “κίβδηλοι”, ”ανθρωπάκια που έχουν φορέσει σαρίκι…” κ. ά..

Οι άδικες πράξεις και εκφράσεις κατά των Μουφτήδων, της Κομοτηνής Σοφολογιότατου Μέντσο Τζεμαλή και Ξάνθης Σοφολογιότατου Μεχμετ Εμιν Σινίκογλου, είχαν τελεσθεί τον Δεκέμβριο του 2016, με δημοσίευμα, τόσο στην έντυπη εφημερίδα “Μιλλέτ”, όσο και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κ.κ. Μέντσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου κατέθεσαν σε βάρος των παραπάνω παραγόντων του μειονοτικού τύπου έγκληση και ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους την ποινική δίωξη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με την καταδικαστική απόφασή του, διέταξε την δημοσίευση αποσπάσματος της απόφασης στην εφημερίδα “Μιλλέτ”.

Να θυμίσουμε ότι σε πολύμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε στο παρελθόν ο εκδότης της ως άνω εφημερίδας και ιστοτόπου Τζενγκίζ Ομέρ όπως επίσης και στα πολιτικά δικαστήρια με ποινές πολλών δεκάδων χιλιάδων € .

Οι Φεϊζουλλάχ Χασανκεχαγιά και Τζενγκίζ Ομέρ, άσκησαν έφεση αφέθηκαν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στην περίπτωση αυτή όπως και σε προγενέστερες αλλά και μεταγενέστερες, δυστυχώς, η κριτική που θέλει να “εμφανίζει” ο εκδότης, που σημειωτέων έχει ενεργό πολιτική ανάμειξη σε πολιτικά καθήκοντα που εκφράζουν κατά κύριο λόγο και κατά περίπτωση πολιτικές της Εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας για την Θράκη, ξεπερνούσαν τα ανεκτά όρια της κριτικής.

Ήταν ένα κακόβουλο παραλήρημα προσβλητικών φράσεων, έντονα συκοφαντικών για δημόσιους λειτουργούς, χωρίς την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια και απόλυτα εναρμονισμένο με τις πολιτικές του τουρκικού κράτους, εδώ και χρόνια, για το καθεστώς των Μουφτήδων στην Ελλάδα, που θέλουν να επιβάλλουν από το 1991 και εντεύθεν κατά παράβαση των Μορφωτικών Συμφωνιών που ρητά καθορίζουν το καθεστώς εκλογής και λειτουργίας του Θεσμού των Μουφτήδων στην Ελληνική Επικράτεια.

Ο αρθρογράφος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον συνήγορο υπεράσπισής του και δεν απάντησε στα ερωτήματα που απορρέουν από την πράξη που εκδικάζονταν ούτε φυσικά και στην ακροαματική διαδικασία δεν καταγράφηκε η απολογία του.

Ο εκδότης και διευθυντής της “Μιλλέτ” Τζενγκίς Ομέρ, επικαλούμενος την ιδιότητά του σαν Μουσουλμάνου θεολόγου, επιχείρησε με έναν συνήθη διαχρονικά τρόπο να δικαιολογήσει την εκ μέρους της πλειοψηφίας των Τούρκων Μουσουλμάνων της Θράκης,(μία από τις Εθνοτικές Ομάδες που αποτελούν την Θρησκευτική Μειονότητα στην Ελλάδα, δηλ. ο προβλεπόμενος από την Συνθήκη της Λωζάννης, Μη Ανταλλάξιμη Εθνοτική Ομάδα) άρνηση αποδοχής των Μουφτήδων που έχει τοποθετήσει στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία που ισχύει.

Το ότι χρόνια βάση του πλέγματος Νόμων επί του θέματος αυτού υπάρχει συνεχώς “Αντιποίηση Αρχής” που κολάζεται από τον Ποινικό Κώδικα, ακόμη και τώρα δεν ενοχλεί …..κανέναν(sic)!!!!

Ουσιαστικά, ο Τζενγκίς Ομέρ στην απολογία του έκανε ένα “κήρυγμα”, υπέρ της συνειδητής απείθειας απέναντι στους νόμους του ελληνικού κράτους, που αναφέρονται στην ανάδειξη των Μουφτήδων στο αξίωμά τους, επικαλούμενος μια σούρα (κεφάλαιο) του Κορανίου.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε, ότι ως Μουσουλμάνος, οφείλει να υπακούει και να εφαρμόζει τις επιταγές του Κορανίου και αν η νομοθεσία του κράτους δεν είναι ευθυγραμμισμένη με το Κοράνιο, έχει υποχρέωση να μην την εφαρμόζει. Τέχνασμα λεκτικό και νοητικός “εξτρεμισμός” που θέλουν να παραπλανούν μ αυτόν τον τρόπο μερίδα μουσουλμάνων πιστών για την επίτευξη των όποιων στόχων.

Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι σε καμιά Ισλαμική χώρα δεν γίνεται η ανάδειξη Μουφτή, δλδ. ερμηνευτή του Κορανίου και των Ισλαμικών Κειμένων από τον όχλο δια ανατάσεως τω χεριών όπως έγινε για πρώτη φορά το 1992 στο Νέο Τζαμί της Κομοτηνής(Yeni Cami) και στο Τέμενος της οδού Σκρά στην Ξάνθη από περίπου 70 και 15 αντίστοιχα στο σύνολό τους, μουσουλμάνους για την μεσημεριανή προσευχή που βρέθηκαν εκεί….

Επικαλέσθηκε την σούρα ‘Ας Σούραα’ (Διαβούλευση)[1], για να δικαιολογήσει τις απόψεις του, προβαίνοντας σε μια ασεβή παρερμηνεία του ιερού κειμένου, ενώπιον δικαστών, που δεν είχαν καμιά υποχρέωση να γνωρίζουν το περιεχόμενο του Κορανίου.
Στην παραπάνω σούρα και στο άγια (εδάφιο) 38, υπάρχει η εξής αναφορά: “Και για εκείνους που έχουν ανταποκριθεί στον Κύριό τους, και τηρούν την καθιερωμένη προσευχή, και συσκέπτονται για τις υποθέσεις τους συμβουλεύοντας ο ένας τον άλλο…”. Στο Κοράνιο υπάρχουν και άλλα σημεία που είτε αναφέρονται ευθέως στην εφαρμογή της διαβούλευσης (Σούρα 3:159), είτε έμμεσα (Σούρες 4:48, 38:26, 4:59).

Το πρόβλημα είναι, ότι με όσα ανέφερε στην απολογία του ο Τσενγκίς Ομέρ, προσπάθησε να παραπλανήσει το Δικαστήριο, ισχυριζόμενος, πως η θρησκευτική πίστη του, του παρέχει το δικαίωμα της απείθειας στους νόμους του κράτους, του οποίου είναι πολίτης, όταν, κατά την δική του “ερμηνεία” βέβαια συγκρούονται με το Κοράνιο….

Είναι μια πρακτική που πρέπει να ελεγχτεί από τις κατά τον νόμο προβλεπόμενες υπηρεσίες πως και με ποιό τρόπο ο κ. Ομερ Τζεγκίς απέκτησε την Θρησκευτική ιδιότητα σε ποιο Τζαμί εκτελεί τα καθήκοντα του …. θεολόγου.

Το ιερό Κοράνιο διατυπώνει σαφείς αρχές κατά της αυθαιρεσίας και της αυταρχικότητας της κρατικής εξουσίας. Αυτή η θεμελιώδης Κορανική αρχή δεν μπορεί να προβληθεί όμως ως προς τον τρόπο διορισμού του Μουφτή ως δημοσίου λειτουργού.

Σύμφωνα με αρχές που στηρίζονται στην παράδοση του Ισλάμ (Σούννα), οι πολίτες έχουν υποχρέωση απέναντι στο κράτος, να σέβονται τους νόμους και να υπακούνε στα διατάγματα, αρκεί να μην απαιτείται ανυπακοή στον Αλλάχ και τον Απεσταλμένο Του (Χαντίθ Μπουκχαρί 10:54, 56:108, 56:109, 64:61). Είναι ανεπίτρεπτη η εναντίωση στη νόμιμη εξουσία και η εξέγερση εναντίον της δεν επιτρέπεται (Χαντίθ Μπουκχαρί 93:2).

Η Ελλάδα ως κράτος έχει υιοθετήσει στην έννομη τάξη της τον ιερό μουσουλμανικό νόμο, που πηγάζει από την Σαρία.
Η εκφώνηση του “αζάν”, της πρόσκλησης των Μουσουλμάνων στις καθιερωμένες ημερήσιες προσευχές γίνεται ελεύθερα, χωρίς απαγορεύσεις ή περιορισμούς και η σύναξη των πιστών την Τζουμάα (Παρασκευή) στα τζαμιά γίνεται ακώλυτα.

Ο Μουφτής, ως δημόσιος λειτουργός ασκεί καθήκοντα δικαστή, για την επίλυση συγκεκριμένων διαφορών των Μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών, εφόσον το επιθυμούν.

Αυτά είναι κριτήρια, που καθιστούν, σύμφωνα με κλασικές ιερές γνωμοδοτήσεις (φάτφαα) και κορανικές ερμηνείες κύρους (ταφσίρ) την Ελλάδα μεταξύ των χωρών του κόσμου, που τιμούν και προστατεύουν το Ισλάμ και το μουσουλμανικό ήθος!

Πριν μερικά χρόνια, ο Αλ Σαγίντ Αλ Χουσεϊνί Αλή Αλ Σιστάνι, από τους κορυφαίους” Μουσουλμάνους θεολόγους του Ιράκ, είχε εκδώσει μια φάτουα (ιερονομική ρήτρα), που υπήρξε ένα σημαντικό μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους της Δύσης. Ο Αλή Σιστάνι έλεγε, ότι οι Μουσουλμάνοι, έχουν υποχρέωση να τηρούν τους νόμους των κρατών στα οποία κατοικούν και οφείλουν να επιδεικνύουν πίστη στις χώρες τους!

Ανέφερα πιο πάνω, ότι η απολογία του Τζενγκίς Ομέρ ήταν “κήρυγμα” απείθειας στους νόμους του κράτους, την ιθαγένεια του οποίου φέρει.

Όπως πρόσεξα, από πληροφορίες του διαδικτύου, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο παραπάνω μειονοτικός πολίτης αμφισβητεί τους νόμους του κράτους. Σύμφωνα με είδηση του 2014, ο Τζενγκίς Ομέρ “με πύρινη αρθρογραφία του παρότρυνε τους μουσουλμάνους να αγνοήσουν τα δημόσια νηπιαγωγεία στέλνοντας τα παιδιά τους στα παρανηπιαγωγεία” και γι’ αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξη μηνών
(http://www.xronos.gr/epikairotita/katadiki-meionotikoy-dimosiografoy-poy-propagandize-ta-para-nipiagogeia).

Στην μετάφραση του Κορανίου στην ελληνική γλώσσα του Συγκροτήματος του Βασιλιά Φαχντ, ο τίτλος της σούρα 42 αποδίδεται ως “Η Σύσκεψη- Η Συμβουλή”

* μεβοήθεια και πληροφορίες από τα Tourkikanea και Γιώργο Α. Δούδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here